Dağtekin:Emekli yoksulluk ve açlıkla boğuşuyor

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi Başkan Adayı Aziz Dağtekin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Emekli maaşlarını insani düzeyde hayat sürülebilecek seviyelere çıkardık. Hiçbir emekli maaşının bin liranın altında kalmamasını sağladık.” sözlerinin gerçeği yansıtmadığını bu açıklamalara Türkiye Emekliler Derneği yöneticilerinin sessiz kalmasına tepki gösterdi.

Emeklinin sahipsiz ve yalnızlığa itildiğini dile getiren Aziz Dağtekin, emeklilerin, EYT’lilerin, asgari ücretlinin yoksulluk ve açlıkla boğuştuğunu hayatını idame ettirmek için adeta hokkabazlık yaptığını öne sürerek şu görüşlere yer verdi:

“Türkiye’de 847 bin 643 kişinin emekli aylığı 1000 lira veya altında, 248 bin 126 kişinin 1000 ile 1100 lira arasında, 220 bin 250 kişinin 1100 ile 1200 lira arasında, 6 milyon 850 bin 523 kişinin 2 bin liranın altında aylık almaktadır ve açlık sınırı altında yaşamaya çalışmaktadır. Açlık sınırının asgari ücretin çokça üstüne çıktığını düşündüğümüzde 13 milyon emeklimizin neredeyse yüzde 90’ı açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşamaktadır.”

Emeklinin hakkını arayan onların problemlerini güçlü bir şekilde dile getiren kimsenin olmaması yüzünden söylenen her yanlışın doğru olarak empoze edilmeye çalışıldığını öne süren Aziz Dağtekin, Türkiye’nin 37 ülkeyi kapsayan “en iyi emeklilik” araştırmasında en kötü notu alan 3’üncü ülke olduğunu dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye aldığı notla sadece Arjantin ve Tayland’ın üstünde yer alabildi. Bunun yanı sıra sayın Cumhurbaşkanımız emeklilikte yaşa takılan binlerce yurttaşın çözüm talebini ısrarla reddederken ve emekli aylıklarını açlık sınırı altında belirlerken, emeklilik çağında çalışmak zorunda kalan işçiler hemen her gün iş cinayetlerinde yaşamını yitiriyor. Emekliye reva görülen bu mu? Vekillerin maaşları ömür boyu en yüksek şekilde artırılırken iyi de asillerin fakru zaruret içerisinde hayatlarını idame etmeye çalışmalarını lüks bir yaşam biçimi gibi gösterilmesini doğru bulmadığımızı ifade ediyoruz. ”

“Emeklinin haklarını aramaktan aciz olan Türkiye Emekliler Derneği şube başkanları ne işe yarar?” diye soran Aziz Dağtekin, emekliye hizmet, sadece tüp ve oduncu ile anlaşma yapmak olmadığını belirterek, ”Biz emekliler büyük bir aileyiz. Ancak doğru yönetilemiyoruz. Bu yüzden de göreve gelen bazı başkanlar, emekliye hizmet yerine kendisine hizmet için geldikleri gözden kaçmamaktadır. Emeklinin insanca yaşama davasına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

MHP Lideri Bahçeli: DEM’in kapatılması vatana ve millete namus borcudur

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınlayan Devlet Bahçeli, sert ifadeler kullanarak …

Bir yanıt yazın