Ankara’daki zirve öncesi, BM’ye YPG/PKK mektubu!

Suriye yönetimi, BM’ye bir mektup göndererek terör örgütü PKK’nın ana unsuru olduğu Suriye Demokratik Güçleri’ni ABD ve İsrail’le birlikte hareket etmekle suçladı.
Suriye’de Beşşar Esed rejimi, iç savaşın başlamasından bu yana çatışmaya girmediği ve pek çok alanda iş birliği yaptığı SDG ismini kullanan YPG/PKK’yı “ayrılıkçı terör örgütü” olarak nitelendirdi.
Esed rejiminin ajansı SANA’nın haberine göre, rejimin dışişleri bakanlığı, Suriye’de SDG adını kullanan terör örgütü YPG/PKK’yı Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreterine gönderdiği mektupta şikayet etti.
“HER BİR KİLOMETREYİ GERİ ALACAĞIZ”
SDG’yi ‘ABD ve İsrail’in komploları ile paralel hareket etmekle’ suçlayan mektup, örgütün kontrolündeki her bir kilometre karenin geri alınacağını belirtti.
Örgüt ayrıca ABD’den askeri, ekonomik ve siyasi destek almakla da suçlandı.
Mektupta, SDG’nin, ‘uluslararası koalisyonun Suriye halkına karşı işlediği suçlara ortak olmayı’ da aşarak artık ‘sivilleri kaçırdığı, işkence ettiği, öldürdüğü ve yerinden ettiği’ kaydedildi.
ANKARA’DAKİ ZİRVE ÖNCESİ OLMASI DİKKAT ÇEKTİ
Tüm bunların Suriye’nin bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü vurgulayan Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarına aykırı olduğu belirtildi.
Mektubun, Suriye’de garantör ülkeler olan Rusya, İran ve Türkiye’nin Ankara’da bugün gerçekleştirdiği zirveden hemen önce gönderilmesi dikkat çekti.
SDG’DEN İDDİALARA YANIT
Öte yandan mektuba SDG’den tepki geldi.Suriye’nin suçlamalarını ‘sahte’ diye niteleyen SDG, IŞİD’le savaşta 11 bin üyesinin öldüğünü ve 24 bin üyesinin de yaralandığını hatırlattı.
ANHA’nın aktardığına göre, SDG tarafından yapılan açıklamada, Suriye hükümetine ‘düşmanca tutum almak yerine diyalog yolunun benimsemesi’ çağrısı yapıldı.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Valilik açıkladı: 75 kişi gözaltına alındı

Yenikapı’da DEM Parti mitinginde PKK/KCK silahlı terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan posterini açan ve yasa …

Bir yanıt yazın