Suriye’de güvenli bölgeye ilk adım

Suriye’de güvenli bölge oluşturmak için çalışmalar başladı. Türk ve ABD’li askeri yetkililer arasında, Suriye’nin kuzeyinde Güvenli Bölge’nin tesisine yönelik çalışmaların başladığı bildirildi.
Türk ve ABD’li askeri yetkililer arasında, Suriye’nin kuzeyinde “Güvenli Bölge”nin tesisine yönelik çalışmalara Milli Savunma Bakanlığında (MSB) başlandı.

MSB’den yapılan açıklamada, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey arasındaki görüşmede mutabık kalındığı üzere, iki ülkenin askeri yetkilileri arasında, Suriye’nin kuzeyinde koordineli bir şekilde tesis edilmesi planlanan “Güvenli Bölge”ye yönelik çalışmanın, MSB’de icra edildiği belirtildi.

Açıklamada, Türk ve ABD’li askeri yetkililerin arasında gerçekleşen görüşmelerin, önümüzdeki günlerde devam etmesinin planlandığı bildirildi

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın