Pentagon: F-35’lerle ilgili duruşumuz değişmedi

Son dakika haberine göre, Pentagon’dan Türkiye’nin S-400 füze savunma sistemini teslim almasının ardından ilk açıklama geldi. Açıklamada, ”F-35’lerle ilgili duruşumuz değişmedi. Türk yetkililerle görüşeceğiz” ifadelerine yer verildi.
Rusya’nın Türkiye’ye S-400 teslimatıyla ilgili ön değerlendirme yapan ABD Savunma Bakan Vekili Mark Esper “Türkiye’nin S-400 teslimatını aldığının farkındayız, F-35’le ilgili pozisyonumuz değişmedi” dedi.
Esper, bugün ABD saatiyle öğleden sonra Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’la telefon görüşmesi yapacağını ve bunun ardından daha ayrıntılı açıklama yapacağını duyurdu.
ABD Savunma Bakan Vekili, 26 Haziran’da Brüksel’deki NATO savunma bakanları toplantısında Akar’la başbaşa görüşme yapmıştı.
Esper bu görüşmede Türk mevkidaşına Türkiye’nin aynı anda hem S-400 hem de F-35’e sahip olamayacağını söylemişti.
Pentagon şefi, bugün Akar’la telefon görüşmesi öncesindeki açıklamasıyla da Türkiye’nin Rus füze savunma sistemleri alması halinde F-35 programında rol alamayacağına dair pozisyonunu teyit etti.
Pentagon sözcüsü Hava Yarbay Mike Andrews da “Değişen bir şey yok… Türkiye’nin Rus yapımı hava ve füze savunma sistemi F-35 programıyla uyumsuzdur. Türkiye’nin iki sisteme birden sahip olmasına izin verilemez” diye konuşmuştu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın