Başka pasaporta IMEI kayıt yasağı devrede

ayın ilk haftasında Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle telefonlar için iki katına çıkarılarak yüzde 50 seviyesine ulaşan ÖTV vergisinden sonra, başka pasaporta IMEI kayıt döneminin biteceğinin açıklanması büyük tepki toplamıştı.

Resmi Gazete’deki kararın altında “15 gün sonra yürürlüğe girer” ifadesi yer alıyordu. Bu nedenle ay sonuna kadar süresi olduğunu düşünen insanlar son günlerde pasaport arayışına girerken, bugün itibariyle yasa yürürlüğe girdi.
Başka pasaporta IMEI kayıt yasağı yürürlükte!
Artık IMEI kaydı yapılan telefonlar sadece o pasaport sahibinin adına kayıtlı olan hatlar ile çalışacak. Bunu bir örnek ile açıklamak gerekirse, sizin pasaportunuza kayıtlı olan bir telefon, kardeşinizin adına kayıtlı bir hat ile çalışmaz.
Şu anda e-Devlet üzerinden IMEI kaydı yapan kullanıcılara, cihazın sadece pasaport sahibine ait hatlarda çalışacağına dair uyarı yapılıyor. Konu ile ilgili ” 29/05/2019 ve öncesinde Türkiye Cumhuriyeti’ne giriş belgesi olan bir cihaz kayıt işlemi için iki takvim yılı geriye dönük tarama yapılacak ve cihaz kaydı yoksa kaydedilebilecek. ” ifadesine yer veriliyor.

Aynı zamanda 2 yılda bir olan telefon kaydettirme hakkı 3 yıla çıkarıldı. Yurt dışından telefon alıp pasaport kaydı yaptıran vatandaş bundan sonra bir sonraki alımını 3 yılı doldurmadan yapamayacak. Bu süre dolmadan yeni bir telefon için IMEI kaydı yapmak isteyenlerin, eski telefonun IMEI kaydını silmesi gerekecek.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

İran’ın hava saldırıları, İsrail halkını panikletti

İHA’larla düzenlenen saldırı, İsrailliler arasında endişeye yol açtı. Paniğe kapılan halkın kaçma anları görüntülendi. İran, …

Bir yanıt yazın