Belediyenin hizmet yokluğunda halk imecesi kuruldu

Adana’da CHP’li büyükşehir ve Seyhan belediyelerinden bekledikleri hizmeti alamayan vatandaşlar, kendi sorunlarına sosyal medya üzerinden kurdukları gruplarla çözüm bulmaya başladı.
Adana’da CHP’li belediye hizmet vermeyince iş vatandaşlara düştü. Sosyal medyadan örgütlenip grup kuran Adanalılar, her sorunla bire bir ilgilenmeye başladı. ‘Adana Çevirme Radar” adlı 192 bin üyesi bulunan gruptan sosyal medyada özellikle ana cadde ve bulvarlarda oluşan çukurları tek tek tespit eden vatandaşlar, ‘imece’ usulüyle yolları onarıyor. Sosyal medyada yollardaki çukurların yapımının yanı sıra havaların ısınmasıyla sivri sinekle mücadele de başlıyor.

‘ÖZEL EKİP’ KURULDU

Adana Çevirme Radar Kurucusu Fırat Çınar ile özel bir hafriyat şirketi sahibi İsmail Dağdelen, şikayetleri koordine edip, özellikle ana cadde ve bulvarlarda oluşan, ancak kapatılmadığı için kazalara neden olan çukurları, kendilerine ait iş makineleri ve malzemelerle kapatıp, yollarda da onarım çalışması yapılmasını sağlıyor. Adana’nın en güçlü sivil toplum platformu olduklarını belirten Çınar, “O kadar çok şikayet geliyordu ki, biz de tamamen ‘imece’ usulü sorunu kendimizce çözüm bulmak istedik. Ortaya da bir ‘gönüllü ordusu’ çıktı” dedi. Kaynak : Akşam

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat beşik gibi! Son 24 saatte 50’den fazla sarsıntı meydana geldi

Tokat’ta son 24 saatte en büyüğü 5.6 büyüklükte 50’den fazla sarsıntı yaşandı. İçişleri Bakan Yardımcısı …

Bir yanıt yazın