YSK, Büyükçekmece itirazını görüşmeyi erteledi

Bu Makaleyi Sesli Okuyabilirsiniz

YSK, AK Parti’nin Büyükçekmece itirazını görüşmeye başladı. Ancak bir süre sonra görüşmeyi erteleme kararı aldı.

Yüksek Seçim Kurulu, Büyükçekmece’de seçimlerin iptaline yönelik itirazı görüşmek için toplandıktan 1 saat sonra görüşmeyi erteledi.

NE OLMUŞTU?

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AK Parti’nin Büyükçekmece itirazını görüşmeye başladı. AK Parti, sahte seçmen iddialarını öne sürerek, ilçedeki seçim sonuçlarının iptalini istemişti. Büyükçekmece’ye ilişkin kararın bugün verilmesi bekleniyor.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, Büyükçekmece’deki seçimlerin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçesini dün İstanbul İl Seçim Kurulu’na verdiklerini açıklamıştı.

AK Parti’nin olağanüstü itiraz dilekçesinde, Hasan Akgün’ün mazbatasının iptali ve usulsüz kaydedilen seçmen kayıtlarının dondurulması da istenmişti.

Şenocak mesajında şunları kaydetmişti: “YSK’nın gündemindeki B.Çekmece ilçemizin İBB Başkanlığı, İlçe Belediye Başkanlığı, İlçe Belediye Meclis Üyeliği seçimlerinin yenilenmesi talepli olağanüstü itiraz dilekçemizi İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanlığı’na verdik. Yasal ve meşru itiraz hakkımızı sonuna kadar kullanacağız.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Anayasa Mahkemesi’nin “Ek MTV” için kritik karar günü yarın

Bu Makaleyi Sesli Okuyabilirsiniz Ek MTV alınmasını öngören düzenlemenin iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle yapılan …

Bir cevap yazın