TÜED Yüreğir Başkan Adayı Dağtekin: Emeklimiz sahipsiz

Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesin 1. Olağanüstü kongresi yaklaştıkça heyecan artıyor. Yaklaşık 20 bin üyesi bulunan TÜED Yüreğir Şubesi’nin Başkan Adayı Gazeteci Aziz Dağtekin, emeklileri hayatın içine katacak, onların sorunlarını çözecek projeleri olduğunu belirterek, “Emekliden başka kimsenin ortağı ve adamı değilim. Adım Aziz, mazim tertemiz.” dedi.
Yıllardan beri emekliye hizmet götürülmediğini, emeklinin kan grubunun bile bilinmediğini dile getiren Basın Şeref Kartı sahibi Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, hizmet için heyecan yüklü olduğunu dile getirdi. 30 yıllık gazetecilik hayatında hiç kalemini satmadığını, hep temiz işlerde görev aldığını belirten Aziz Dağtekin, “Emekli adeta yalnızlığa ve çaresizliğe terk edilmiştir. Geçen yılın eylül ayı verilerine göre, emeklilerin yüzde 80’inin bugün açlık sınırının altında yaşamaktadır. Yine yüzde 95’i de asgari ücretin altında emekli maaşı almaktadır. 17 Şubat’ta göreve geldiğimizde emeklinin hayatına katma değer katan projeleri hayata geçirip emeklileri mutlu etmenin gayreti içinde alacağıma ekibimle birlikte söz veriyorum” diye konuştu.
Başkanlık yarışında rakipleri karşısında çok haksız bir şekilde yalan ve iftiralarla saldırıya uğradığını dile getiren sürekli Basın Kartı sahibi Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin,” Korkunun ecele faydası yoktur. Biz emekliden başka kimsenin adamı olmadık ve olmayacağız. Bize kimliğimizle ve adı kirli işlere bulaşmış kişilerle adımızı yan yana getirerek saldıranları Allah’a havale ediyoruz. Biz bize oy verenin de vermeyeninde başkanı olacağız. Onun için emeklimiz gerçek dışı saldırı ve propagandalara aldanmadan, çalıya-çırpıya dolanmadan kendisine hizmet vereceğine inandığı bize oyunu esirgememelidir. Adım Aziz, memleketim Elaziz, mazim tertemizdir.” dedi.
ÖZEL HASTANEDE SIFIR KESİNTİ SÖZÜ
Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesi’nin 17 Şubat Pazar günü yapılacak seçimini kazandıktan sonra yapacağı projeleri anlatan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin, belediyeler ve yerel yönetimlerle iş birliği yaparak oluşturacakları emekli dinlenme evlerini ihtiyaç sahibi emeklilerin işletmesini sağlayacaklarına dikkat çekti. Dağtekin, yaklaşık 20 bin kişinin üyesi bulunan Türkiye Emekliler Derneği’nde, ihtiyaç sahipleri için eski giysi toplanmasını sağlayacaklarını, özel hastanelerle “sıfır” kesinti yaparak yeniden anlaşmalar imzalayacaklarını, indirim sağlayan üye işyeri sayısını artırıp emeklilerin market, toptancı, konfeksiyon, zücaciye, gıda vb. tür işyerlerinden belli yüzdelerle daha ucuza ürün almalarını sağlayacaklarını vurguladı.
EMEKLİYE ÖZEL SEKTÖRDE İSTİHDAM
Göreve geldiklerinde birçok yenilikçi projelerinin olduğunu açıklayan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin şöyle devam etti: “Derneğe ait bir web sitesi oluşturup her üyemizin sosyal aktivitelerini sanal alemde yayınlayacağız. Emekli aylığı ile geçinemeyen binlerce arkadaşımız var. İhtiyaç içindekileri tespit ederek, özel sektörde bu arkadaşlarımızın değerlendirilmesini sağlamak istiyoruz. Birçok üyemizin boğazından Sıcak yemek geçmiyor. Bölgemizdeki büyük fabrikaların yemek fazlalıklarını toplatıp ihtiyaç sahiplerine vermeyi planlıyoruz. Her emeklimizin ayrı ayrı kan grubunu, mali durumunu adres bilgi güncellemesini yapıp onlara kalıcı ve daha hızlı hizmetler sunmayı, emeklileri hayatın içine katacak, onların sorunlarını çözecek projeleri hayata geçirmeyi hedefliyoruz.”

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bayraktar AKINCI’dan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile çifte atış

Bayraktar AKINCI TİHA, Türkiye’nin ilk havadan karaya süpersonik füzesi olan İHA-230 Süpersonik Füzesi ile bir …

Bir yanıt yazın