Fetiş Başkan!

Sapıklık sınır tanımıyor. Batının ve emperyalist güçlerin geliştirdiği ahlaksızlık örnekleri toplumun bütün katmanlarını bir sarmaşık gibi sarmış durumda.

Sapıklığın her türlüsünü duyduk ama, şimdilerde yaygın olan yeni bir sapıklığın adını yeni duydum. Ve gerçekten kendimden utanır bir duruma geldim. Çok çirkin bir olayı kaleme almak edebimle bağdaşmaz ama toplumun sağlıklı bilinçlenmesi için bunu yazmak zorundayım.

Düşünün binlerce seçmenin kıymetli oyları  görevi ile gelen bir belediye başkanımız “Fetiş “ hastalığına yakalanmış. Tedavi ile kurtulması mümkün olan bu sapık fetiş hastalığı başkanı da gerçekten bir sarmaşık gibi sarmış durumda..

Şimdi  bel ki de siz de benim gibi diyeceksiniz “Fetiş Hastalığı” nedir diye? Siz sormadan ve sizi daha fazla meraklandırmadan ben açıklayayım..

“Fetiş Hastalığı”nın sözlükteki anlamı  “Cinsel uyarımın saplantılı bir şekilde eşleştiği, kendi başına bir cinsellik aracı olmayan  ‘nesne’ye fetiş denir. Fetişizm ise normal hayatın sürdürülmesine, sağlıklı ve doyumlu cinsel yaşamın hayata geçmesine engel olacak kadar fetiş uğraşlarının hayata egemen olması halidir. Bu düzeyde Fetişizm psikiyatride parafili olarak tanımlanan cinsel uyum bozuklukları sınıfında bir rahatsızlıktır.” diye tarif ediliyor..

Uzmanlar, “Fetişistlerin transvestizm ve sadomazokizm özelliklerini birlikte göstermesi yaygındır. Fetişizm böyle durumlarda bu alanda özelleşmiş psikiyatr ve klinik psikologlar tarafından tedavi edilir..”diyorlar..

Fetişizm’in sebepleri neler?

Fetiş hastalığının altında yatan sebepler tam olarak bilinmemekle birlikte çocukluk yıllarından itibaren bazı nesnelerin cinsel uyarıcı olarak eşleşmesi, öğrenme ve deneyim kuramı ile açıklanıyor. Fetişizmin hastalık düzeyinde olduğu bireylerin aile öykülerine baktığımızda, kısıtlı anne-baba sevgisi, ihmal edilmişlik ve sosyal izolasyon ortaya çıkıyor..

Fetişizmin farklı bir alt türü de var ki bunun adı da transvestik fetişizm. Bu durumda birey -çoğu kez erkekler ve homoseksüeller- yöneldiği karşı cinse ait giysileri ve eşyaları üzerinde kullanarak cinsel uyarım ve doyuma ulaşıyor..

Kadın çamaşırları ve kadın ayakkabıları giymekten özel zevk duyan erkekler, cinsel yolla ya da masturbasyonla doyuma ulaştıktan sonra bir an önce bu eşyaları üzerinden çıkarma ihtiyacı hissediyor.

Fetiş türleri nelerdir?

En yaygın fetiş türü ayakkabı ve ayak fetişi. En çok bilineni de yüksek ökçeli kadın ayakkabıları. Bununla beraber her tür ayakkabı şekli bazı insanlar için çekici olabiliyor..

Çoraplar, jartiyerler, parlak materyalden dar kıyafetler bunların arasında sayılabilir. Ayak ve ayakkabı fetişizmi bazı uzmanlara göre gizli sado-mazokizmin bir sonucu olarak açıklanır..

İkinci sırada giysi ve iç çamaşırları geliyor. Dar jeanler, korse, kaplan desenli dar giysiler, özel renkli çamaşırlar, saplantılı şekilde tutturulan özel gecelikler sayılabilir..

Özel materyal fetişleri farklı bir gruba girer, saten, ipek, deri, lastik ve metalik kıyafetler gibi. Yine bu durumlarda bu maddeden üretilmiş çarşaflar, çamaşırlar olmadan cinsel yaşamı sürdüremeyen bireyler vardır..

Vücut kısımları fetişizmi grubunda yine ayak fetişi en sık olanıdır. Ayrıca meme (küçük-büyük), kulak, saç ve özel saç renkleri (kızıl), çiller, eller, ense, burun gibi organlar, kendi başına aşırı zihin uğraşı haline gelebilir ve özel şekillerde olmadıklarında cinsel yaşam sürdürülemez hale gelebilir..

Ancak kaliteli ve sağlıklı bir yaşama engel oluyorsa. Bu durumlarda fetişizm sanki bir bağımlılık gibi yaşanır. Fetiş nesneleri olmadığında ya da küçük bedensel detaylar karşılanmadığında cinsel hayat yaşanamaz hale geliyorsa profesyonel destek gerekir..

Bazı insanlar hayatın diğer alanlarında fetişlerini düşünerek çok zaman kaybederler ve insan ilişkileri de bundan zedelenir. Fetişizm nedeniyle insanlar sosyal saygınlıklarını zedeleyecek uğraşlar ve arayışlar içine girebilir..

Şiddetli olgularda yalnızlık ve sosyal içe çekilme sık görülen bir durum. Seyrek olmamakla beraber fetişizm diğer cinsel davranış sorunları ile beraber karşımıza çıkabilir

Şimdi bu hastalığın tedavisi mümkün müdür? diye merak ediyorsunuzdur.  Elbette ki  “Fetiş” hastalığının da tedavisi  diğer hastalıklar gibi tedavisi mümkün.. Şimdi sizin huzurlarınızda  seçilmiş belediye başkanımızın bu hastalıktan kurtulması için tedavi olması bakımından aynı zamanda fırsat anlamına da gelebilecek bir şans veriyoruz. Ya bu seçilmiş başkan tedavi olsun, yada bu ismi elimizdeki sağlam belge ve delillere dayalı olarak kamu oyu ile paylaşacağız.

Gayemiz kimseyi teşhir etmek değil ama toplumumuzun da değer yargılarını ahlak kurallarını korumamız ve uğradığı erozyona karşı tedbir almamız bir insanlık borcudur. Bu sebepledir ki adı bizde mahfuz olan başkanı yakın inceleme ve takibe almış durumdayız. Şayet bu sapıklıklara ve ahlaksızlıklara devam edecek olursa kesinlikle adını açıklayacağımızı  önemle duyoruyoruz.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

CHP’yi bekleyen sancılı süreçte golü kim atacak?

Aziz Dağtekin Yazdı CHP’nin acar lideri Özgür Özel’in bazı çıkışları bize “Vali olmuşsun fakat adam …

Bir yanıt yazın