Demirel’in cenazesi son yolculuğuna uğurlandı

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, memleketi Isparta’da son yolculuğuna uğurlandı.

9.’ncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, doğup büyüdüğü baba ocağı Isparta ’nın Atabey İlçesi ’ne bağlı İslamköy ’de son yolculuğuna uğurlanıyor. Demirel’i son yolculuğuna uğurlamak için İslamköy’e gelen liderler, izdiham nedeniyle camide oldukça zor anlar yaşadı.

Ankara’daki devlet töreninin ardından memleketi Isparta’ya getirilen 9’uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in naaşı, Isparta sokaklarından ve adını taşıyan üniversitenin önünden geçirilerek doğum yeri İslamköy’de morga konuldu. Süleyman Demirel, cenaze namazının ardından anıt mezar yapılan Çalca Tepe’ye defnedildi.

SİYASİLERDEN ÇELENKLER

Törene sabah saatlerinde aralarında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Genç Parti imzasıyla Cem Uzan, Bedrettin Dalan, sanatçı İbrahim Tatlıses, şirketler, sivil toplum kuruluşlarının çelenkleri de ulaştı. TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Türk Silahlı Kuvvetleri ’nin çelenkleri ise Demirel ’in naaşının konulacağı musalla taşının hemen arkasında yer aldı.

 

PANKARTLAR DİKKAT ÇEKTİ

Demirel’in hemşehrileri tarafından İslamköy girişine asılan “Bereket oldun su gibi aktın”, “Açtığın yollardan tüm Türkiye’nin her karış toprağına”, “Gülümseyin İslamköy’desiniz”, “Kıraç toprakları yeşerten ağamız, sizi bu topraklar unutmayacak” yazılı pankartlar dikkat çekiyor.

 

ANI DEFTERLERİ AÇILDI

Cenaze için İslamköye’e gelenler, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesi’ni de geziyor. Anıt mezar ve müzede Demirel için iki ayrı anı defteri açılırken, cenazeye katılanların üzerindeki, Süleyman Demirel’in fotoğrafı ve ay yıldız bulunan “Baba Süleyman Demirel” yazılı kaşkollar dikkat çekiyor.

 

DEMİRELİN CENAZESİNDE ŞAŞIRTAN DETAY

Demirel için kazılan mezar alanının başındaki bir detay dikkatlerden kaçmadı. Defin sırasında Adana’dan getirtilen mümbit toprağı, Çatalca baraj suyu ve Seyhan toprak barajı suyu Demirel’in mezar toprağına ilave edilecek.

“SENİ UNUTMAYACAĞIZ”

Cenaze namazına katılmak için İslamköy’e gelen vatandaşlar, Süleyman Demirel Demokrasi ve Kalkınma Müzesini gezdi, camide ibadet etti. Köy içinde üzerinde “Baba Süleyman Demirel seni unutmayacağız” yazan atkılar ve fötr şapkalar satışa sunuldu.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Bakan Tekin: Öğretmen atamaları ilk kabine toplantısında açıklanacak

Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adana’daki temasları kapsamında okul ziyaretlerinde bulunuyor. Bakan Tekin Anadolu Barter …

Bir yanıt yazın