TSK’dan emniyete çok kritik uyarı!

1972 ’de Tokat Kızıldere ’de Mahir Çayan ile 9 arkadaşının ölümüyle sonuçlanan ve 1973 ’te dönemin TİKKO lideri İbrahim Kaypakkaya ’nın Tunceli ’de yaralı yakalandığı operasyonlarda görev alan, daha sonra koruma programı kapsamında adı Çetin Oğuz olarak değiştirilen emekli Albay Fehmi Altınbilek ile eşinin İstanbul ’da 7 Haziran ’da silahlı saldırıya uğraması Genelkurmay Başkanlığı ’nı harekete geçirdi.

Deşifre olan albaya yönelik suikastın koruma altındaki muvazzaf ve emekli yüzlerce askeri personeli endişelendirmesi üzerine, Genelkurmay Başkanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ’ne bir yazı yazarak, özellikle kuvvet komutanlıkları ile askeri birliklerin yer aldığı noktalarda tedbirlerin yeniden gözden geçirilmesini, koruma duvarlarının güçlendirilmesini talep etti.

‘ASKERE SALDIRILAR ARTACAK’ İSTİHBARATI

Emniyet Genel Müdürlüğü ’ne 9 Haziran 2015 ’te gönderilen gizli yazıda, koruma altındaki isimlere ve birliklere yönelik olası saldırılara karşı alınması gereken tedbirler sıralandı. Harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, kritik illere 15 Haziran 2015 ’te yaptığı uyarıda, ”askeri birliklere ve personele saldırıların artacağı yönünde istihbari duyumlar alındığını” bildirdi.

Uyarıda, koruma statüsünde bulunan askeri personelin güvenliği konusunda ve askeri tesislerin çevresinde ek emniyet tedbirleri alınması istendi. Ankara Emniyet Müdürlüğü ’nün de bu kapsamda, özellikle kuvvet komutanlıkları ve lojmanlarının bulunduğu yerlerin yanı sıra askeri birlik ve askeri okullar çevresinde de güvenlik duvarını güçlendirdiği öğrenildi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …

Bir yanıt yazın