MESAM kavgası mahkemeye taşındı

MESAM Başkanı Arif Sağ, kendisini hedef alan suçlamalarda bulunan Taner Solak’dan şikâyetçi oldu. Solak hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

Ünlü türkücü Arif Sağ, Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği’nin (MESAM) başkanlığından yolsuzluk iddiaları üzerine divan kurulu kararıyla alınmış, daha sonra gerçekleştirilen 13. olağan genel kurulda yeniden başkanlığa seçilmişti. Arif Sağ’ın görevden alındığı dönemde ünlü isme sosyal medya üzerinden ağır sözlerle yüklenen müzik piyasasının tanınan ismi sanatçı Taner Solak, hakkında 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Arif Sağ kendisi hakkında ağır ifadeler içeren paylaşımlarda bulunan Taner Solak hakkında suç duyurusunda bulundu. Arif Sağ savcılığa verdiği şikayet dilekçesinde, Taner Solak’ın kendisi ile ilgili paylaşımlarının hakaret içerikli olduğunu iddia etti ve ceza verilmesini istedi. Savcılık tarafından Arif Sağ’ın şikayeti üzerine Taner Solak hakkında soruşturma başlatıldı.

GERİ ADIM ATMADI
İfadesine başvurulan Solak, geri adım atmadı ve MESAM’da oynanan bir oyun olduğunu, bu oyunun Alevi- Sünni oyunu olduğunu iddia eden paylaşımlarda bulunduğunu kabul etti. Solak, Arif sağ’ın ırkçılık yaptığını ve MESAM üyelerini parayla satın aldığını ifade ettiği paylaşımı bilerek ve isteyerek yaptığını belirtti. Arif Sağ’ı hedef alarak ‘hırsız’, ‘soyguncu’ gidi ifadelerle hakarette bulunduğu iddia edilen Taner Solak’ın 2 yıla kadar hapsi istendi.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

14 kentte eğitime “kar” molası!

Türkiye genelinde sıcaklıklar hızla düştü. Gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle Ardahan, Ağrı, …

Bir yanıt yazın