13 ton mazot yola aktı

İzmir’in Bergama İlçesi’nde, karşı şeride geçerek devrilen tankerden 13 ton mazot yola aktı. Ölen ve yaralananın olmadığı kazada, tankerde kalan 12 ton mazot başta bir tankere aktarıldı, yol ise itfaiye ekiplerince suyla yıkanarak temizlendi.

Kaza, dün saat 15.30 sıralarında, İzmir- Çanakkale Karayolu’nun 90’ıncı kilometresi Bergama’nın Kurfallı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. İzmir Aliağa’daki rafineriden aldığı 25 ton mazotu, Balıkesir’deki yol yapım firmasına götüren 50 yaşındaki Mehmet Ali Koyun yönetimindeki 06 BC 5022 plakalı tanker, kontrolden çıkarak karşı şeride geçti ve devrildi. Şans eseri karşı yönden gelen herhangi bir aracın olmaması, karşılıklı çarpışmanın önüne geçti.

‘ŞOFÖR UYUKLADI’ İDDİASI

Uyukladığı öne sürülen tanker şoförü Koyun, kazadan yara almadan kurtulurken, aracın yükü olan mazot yola sızmaya başladı.

İhbar üzerine kaza yerine sevk edilen itfaiye, herhangi bir yangın çıkmaması için yola su sıktı. Polis ekipleri de yolu İzmir yönüne ulaşıma kapadı. Kaza yerine çağrılan başka bir tankere, devrilen tankerdeki mazot yükü aktarılmaya başlandı. 4.5 saatlik çalışmanın ardından 25 tondan geriye kalan 12 ton mazot kurtarılabildi. Devrilen araç ise çekiciyle kaldırıldı.

Yola itfaiye ekipleri bir süre daha su tutup temizledi. Yoldaki mazotun temizlenmesinin ardından ulaşım tekrar normale döndü. Polis, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaynak: sabah.com

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Başkan Erdoğan: Spor hiçbir zaman siyasetin mezesi olmamalı

Suudi Arabistan oynanması gereken Süper Kupa finali ‘Atatürk’ krizi nedeniyle ertelenmişti. Yaşananlara ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı …

Bir yanıt yazın