Vatan sevgisi imanda saklı!

Vatan sevgisinin ne olduğunu anlamayan bazı zevzekler “Vatan sevgisi imandandır” sözünün hadis olmadığını alaylı bir şekilde söyleyerek, vatan sevgisini hafife almanın yollarını arıyorlar.Bu gafil zevzekler, hatta vatana zarar vermenin mubah olabileceğini de öne sürebiliyorlar. Oysa İslam dini, bir bütün olarak hayatın her yönünü içine alır. Bu selbedir ki vatan ve devlet anlayışını belirli sınırlar içerisinde değerlendirmiştir.

Örneğin oturduğu eve veya uhdesinde bulundurduğu bir malına saldırı düzenlendiği zaman, onu korumak ve kendini müdafaa etmek dinimizin bir emridir. Bu yolda ölse şehit olur. Vatan ise bütün Müslümanların ortak evidir. Onu korumak ve muhafaza etmek ise bütün Müslümanların ortak görevidir.

Peygamber Efendimiz Medine’ye hicret edince, orada bulunan Yahudilerle bir anlaşma imzalamıştır. Bu anlaşmada geçen önemli maddelerden biri de “vatanları olan Medine’ye bir saldırı olursa beraber savunma yapacakları” konusuydu. Demek ki vatanımızı korumak için gayri Müslimlerle bile anlaşma yapılabilir ve vatan ne pahasına olursa olsun korunması gerekir.

Öyleyse bir Müslüman dinini, namusunu, canını ve malını vatan ve devletiyle korur. Vatanına bir Müslüman devlet bile saldırsa onu korumak Dinimizin emridir. Yerler ve zamanlar, içerisinde olan kimseler ve yapılan işlere göre değer kazanır. Bu açıdan bir İslam devleti olan bu memleketin, bu toprakların ve içinde yaşayanların korunması ve devam etmesi noktasından vatan, bayrak ve devletin varlığını zorunlu kılmaktadır.

Bazı alimler “Vatan sevgisi imandandır.” sözünün mevzu olduğunu söylese de manasının doğru olduğu ifade edilmiştir. Düşününüz, daha düne kadar Suriye’den ülkemize sığınan mültecilerin ortak vatanlarında paylaşamadıklarını bu gün ülkemizde çöplüklerde çöp toplayarak paylaşabiliyorlar. Bizi birbirimize düşman eden, kutuplara ayıran nedir? Toprak mı? Yani vatan mı, yoksa bizi vatansız bırakmak isteyen hainler mi? Bu soruların cevabını doğru olarak bulduğumuzda “Vatan sevgisinin imandan olduğunu” anlarız.

İşte bu yüzdendir ki, Türk için vatan sevgisinin imandan olduğunu anlayan hainler, Türk’ü vatansız, ezansız, bayraksız bırakmak için olmadık melanetler, oyunlar sergiletmektedirler. İslam’ın bayraktarlığını yapan, vatan sevgisinin imanda saklı olduğunu kendisine şiar edinen asil Türk Milleti, mazlumun yanında yer aldığı sürece sırtı yere gelemeyecektir. Allah peygamber efendimizin methiyesine mazhar olmuş asil Türk Milleti’ni vatansız, ezansız en önemlisi imansız bırakmasın. Çünkü vatan sevgisi imandandır.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Artık “YETER” diyoruz!

Aziz Dağtekin Yazdı Irak’ın kuzeyinde on iki yiğit vatan evladı vatan savunmasında kalleş saldırılarda şehit …

Bir yanıt yazın