Referandum ve bıçak sırtındaki sonuç!

Tartışmalı bir şekilde başlayan ve yine tartışmalı bir şekilde biten referandumdan çıkan sonuç bizleri ayırmamalı ve ayrıştırmamalıdır..

Türkiye dün olduğu gibi bu gün de yoğun ve karmaşık bir süreçten geçmektedir. Herkesin hayatında çok önemli bir yer kaplayan yoğun ve yorgun referandum dönemi artık geride kalmıştır.. Şimdi zaman birlik ve beraberlik zamanıdır. Referandum da evet ile çıkanlar bir üstünlük tasarlayıp, hayır oyu verenleri tahkir görmemeli, yönetim kademesindekiler de ayrıştırıcı ve tahrik edici sözler sarf etmemelidirler..

Biz biliriz ki üstünlük takvadadır. Evet oyu çok çıkmış veya hayır az çıkmışın hiçbir önemi yoktur. Önemli olan bir ve diri olmaktır. Ayrıca bu referandum sonucundan hepimizin çıkaracağı dersler olmalıdır. Ülkemizin ve milletimizin sevgi, barış ve kardeşliğe şiddetle ihtiyacı olduğu bir dönemde şiddet içerikli sözlerden kaçınmamız lazımdır.

Sonuçta iyi veya kötü de olsa bir referandum süreci geride kalmıştır. Şimdi ileriye bakmak ve işlerimize sahip çıkmak durumundayız. Dünyada yalnızlığa mahkûm edildiğimiz bir dönemde saflarımızı sıklaştırmak mecburiyetindeyiz..

Referandumda çıkan sonuç bizleri ayırmamalıdır. Bilakis birleşmek, bütünleşmek zorundayız. Elbette hangi sonuç çıkarsa çıksın milletin kahir ekseriyetinin vereceği bir karar olsun isterdik. Ancak kararı, içte ve dışta yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen millet kendi göbeğini kendi kesmiştir. Bu karara demokrasiye inanan herkesin uyması ve ülkemizi aşağılayıcı, küçük düşürücü söz ve eylemlerden uzak durmalıdır.

Özet olarak referandumdan çıkan böyle bıçak sırtı bir sonuçla milletimiz anlatılanları tam manasıyla anlayıp algılayamadığını göstermiştir. Bundan çıkan sonuç seçmen, yönetim kademesindekilere; ben anlattıklarınızla tam anlamıyla ikna olmadım, ancak sizler de ülkenin geleceği için diyaloğu elden bırakmadan üzerimize oynanan oyunları görün demiştir..

 

Bu referandum için geçmişteki söylemler hatırlandığında aslında herkesi belli bir noktaya da getirmiştir. İçerisi ibretlik mesajlarla dolu olan bu referandum sonucunun ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allahtan diliyorum.

Allah kötü niyet ve düşünce sahibi onları da ıslah etsin. Ülkemizi şer ittifaklarına peşkeş çektirmek isteyenlere de fırsat vermesin ve ülkemizi böldürtmesin.

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın