Mevlid-i Nebi geceniz kutlu olsun!

Türkiye, geçmiş yıllarda bir FETÖ projesi olan “Kutlu Doğum Haftası” nihayet kurtuldu. Önümüzdeki Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan gecede hep birlikte idrak edeceğimiz Mevlid-i  Nebi’yi  yani Âlemlere  rahmet  olarak  gönderilen Muhammed Mustafa (s.a.s) Efendimizin dünyayı teşriflerini bir kez daha  coşkuyla  kutlayacağız.

Kutlu geceniz şimdiden mübarek olsun. Yüce Rabbimiz, Resûl-i  Ekrem Efendimize duyduğumuz   derin  hürmet  ve muhabbetimizi  hiçbir zaman  eksik  etmesin. Bizleri onun yolundan,  sünnet-i  seniyesinden bir  an  olsun ayırmasın. Ümmeti olma bahtiyarlığına erdiğimiz Resûlullah Efendimiz,  insanlığa sorumluluk  ve  görevlerini yeniden hatırlatan son peygamberdir. O bizlere; hayata ve ölüme, maziye ve istikbale dair mümince bir bakışı öğretmiştir.  Teslimiyet ve sadakati,  hak ve hakikati, insaf ve vicdanı, adalet ve fazileti, sabır ve hoşgörüyü bizzat yaşayarak göstermiştir.

Peygamber  Efendimiz  (s.a.s)’in  ümmeti  olarak bizlere  düşen  ilk  vazife,  onu  doğru  tanıyıp  doğru anlamaktır.  Onu doğru tanıyıp doğru anlamak ise öncelikle yaratılışın gaye ve hikmetini, insanî ve ahlâkî değerleri, onun hayat anlayışını, şefkat ve merhamet yüklü bakışını anlamaktan geçer.

Peygamberimizi doğru tanımak, hayat kitabımız Kur’an-ı Kerim’i daha iyi anlamaya vesile olacaktır. Zira Yüce Kitabımız, Peygamberimizle yaşanan bir hayata dönüşmüştür. Yüce Rabbimiz, “Andolsun,   Allah’ın Resül’ün de sizin için;  Allah’a ve ahiret gününe kavuşmayı uman, Allah’ı çokça zikreden kimseler için güzel örnekler vardır.”buyurmuştur.

Peygamberimiz (s.a.s) de kendisinin rahmet ve tövbe peygamberi olduğunu belirtmiştir. Bu  âyet-i    kerime ve    hadis-i  şerif bizlere göstermektedir  ki;  Peygamberimizi  doğru  anlamakla birlikte bizlere  düşen  asıl  vazife, onun    bizlere yaşayarak öğrettiği Kur’an-ı Kerim’i hayatımıza doğru yansıtmaktır.

Peygamber Efendimizin örnekliğini, güzel ahlakını kendimize şiar edinmektir. Onun gibi örnek bir mümin,  iyi  bir  insan  olmak  için  gayret göstermektir.  Onun gibi sadakatli bir eş, hayırlı bir evlat, şefkatli bir dede, merhametli bir baba olmaya çalışmaktır.  Onun gibi emin bir komşu, candan bir kardeş, vefalı bir akraba olarak tanınmaktır.

Bugün insanlık, Peygamberimiz  (s.a.s)’in güzel ahlakına, eşsiz örnekliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Zira insanlık, huzursuzluk girdabında, zulüm ve haksızlıkların karanlığında savrulmaktadır.

Resûlullah Efendimizin idealleri,  varlık ve  insan tasavvuru  tam  olarak  kavranamadığı  için  özellikle İslam coğrafyasında terör, şiddet, savaş ve vahşet kol gezmektedir. Peygamberimizin öldürmeyi değil yaşatmayı esas alan anlayışı bir kenara bırakıldığı için İslam diyarlarında her gün nice insan acımasızca katledilmektedir.

Bugün Peygamber Efendimiz  (s.a.s)’e karşı yapılabilecek en büyük ihanet, onun mübarek adının bir takım karanlık düşüncelere alet edilmeye çalışılmasıdır. İnsanlığa takdim ettiği yüce değerler kullanılarak güç  ve  çıkar  devşirilmesidir.  Mümin gönüllerdeki tertemiz peygamber sevgisi ve muhabbetinin hayasızca istismar edilmesidir.

Unutulmamalıdır  ki;    Peygamberimizin  sünneti  ve sireti,  örnek  hayatı,  bizlere  miras  bıraktığı  yüce değerler, müminler  olarak  hepimize  emanettir. Rabbimiz,   bizleri bu emanetlere sahip  çıkan  emin kullarından eylesin.

 

Hakkında Aziz Dağtekin

1960 yılında Elazığ'da doğdu. Öğrenimini İstanbulda tamamlayarak gazetecilik mesleğine 1983 yılında başladı. sırasıyla Hergün, Bulvar, Hürriyet ve Türkiye Gazetelerinde muhabirlik ve yazı işleri kadrolarında görev aldı. Basın sektöründen 2006 yılında emekli oldu. Halen idare yeri Adana olan ve Ulusal yayın yapan Netinternet, Ekonet Haber, Eko İntenet Haber sitelerinde Genel Yayın Yönetmenliği ve ekonomi ile alakalı yazı ve yorumlar yazmaktadır. Gazetecilik mesleği yanısara sigortacılık, pazarlama ve finans sektöründe üst düzey yöneticiliklerde bulundu. Sırasıyla İhlas Barter ve Turk Barter'da franchise ve bölge müdürlüğü görevlerinde yer aldı. 2005 yılında Turk Barter'dan ayrılarak Anadolu Barter'ı kurdu. Halen 13'e yakın şubesiyle faaliyet gösteren Anadolu Barter'ın Yönetim Kurulu Başkalığını yürütmektedir. Evli ve 2 çocuk babası olan Gazeteci-Yazar Aziz Dağtekin halen Basın Konseyi üyesi ve Adana'da Kurulu bulunan Çukurova Güreş Vakfı ile Elazığlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin de kurucu üyesidir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tarih katliam kulübesi olmaktan çıkmalıdır

Aziz Dağtekin Yazdı Adil yönetici hakkında Allah Rasulü bir hadis-i şerifte buyuruyor ki “Kıyamet gününde …

Bir yanıt yazın