Malatya beşik gibi sallanıyor! Ard arda iki deprem paniğe yol açtı

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6,35 kilometre derinliğinde gerçekleşen deprem, çevre illerden de hissedildi.
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremlerden en çok etkilenen illerin başında gelen Malatya, bugün bir depremle daha sarsıldı.

Twitter üzerinden açıklama yapan AFAD, Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde deprem meydana geldiğini duyurdu.

Büyüklük 4,8
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da bir deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin büyüklüğünü 4,8 olarak açıkladı.

Deprem 6,35 kilometre derinlikte gerçekleşti. Çevre illerden de hissedilen deprem korkuya neden oldu.

Üst üste depremler
Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde saat 16:39’da 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, 16:40’da 4.5 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD’ın açıklamasına göre, yaşanan depremlerin ardından saat 18.18’de merkez üssü Yeşilyurt ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha yaşandı.

Yaşanan depremin derinliği ise 9 kilometre.

“Deprem sonucunda sağlık açısından bilinen bir olumsuzluk yaşanmamıştır”
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından son durumu açıkladı.

Bakan Koca açıklamasında şunları kaydetti:

Saat 16.39’da meydana gelen Malatya Yeşilyurt merkezli 4.8 büyüklüğündeki deprem sonucunda sağlık açısından bilinen bir olumsuzluk yaşanmamış, Malatya ve Kahramanmaraş İl Ambulans Servisi Başhekimliklerine çağrı olmamıştır. Halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

Ali Yerlikaya’dan ilk açıklama
Twitter hesabından depremin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Malatya İli Yeşilyurt ilçesinde saat 16.39’da 4,8 büyüklüğünde meydana gelen depremde, başta AFAD olmak üzere ilgili kurum ve kuruluşlarımızla saha tarama çalışmalarına başlanmıştır.Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun.” dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Türkiye, dijital göçebelik için ideal bir ülke

Fransa merkezli Euronews, dijital göçebeler için İstanbul, Dalaman ve İzmir önerisinde bulundu. Üç lokasyonun barındırdığı …

Bir yanıt yazın