Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünde açılacak

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitler Günü’nün yıl dönümünde, Cumhuriyet’in 100. yılını temsil edecek olan Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Ankaralılara kapılarını açacak.

Keçiören Belediyesince 18 Temmuz 2003’te temeli atılan 197 metre uzunluğundaki Atatürk Cumhuriyet Kulesi’nin inşaatı, uçuş mania hattını aştığı gerekçesiyle durdurulmuştu.

Uzun bir aranın ardından inşaatına birkaç yıl önce yeniden başlanan kuledeki çalışmalar tamamlandı. Açılışının18 Mart Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin katılımıyla gerçekleştirilmesi planlanan kulede uluslararası sergilerin düzenlenebileceği sanat galerisi, kütüphane, spor salonu, alışveriş merkezi, nikah salonu, uzay terası ve bilim merkezinin yanı sıra kafe ile restoran da bulunuyor.

Kulenin zirvesi Selçuklu yıldızı ile taçlandı

Doğal afetlere dayanıklı inşa edilen, Türk kültürünün ortak mirası “Selçuklu yıldızı” ile taçlandırılan kule, ışıklandırma ve led ekran sistemiyle başkentin yeni sembolleri arasında yer alacak.

Atakule’nin mimarı Ragıp Buluç tarafından tasarlanan Keçiören’deki Atatürk Cumhuriyet Kulesi ziyaretçilerine kentin dört bir yanını kuş bakışı izleme fırsatı sunuyor.

Atatürk Cumhuriyet Kulesi, Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yıl dönümü olan 18 Mart Pazartesi günü kapılarını ziyaretçilere açacak.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Tokat ve çevresinde hissedilen 5.6 şiddetinde deprem!

AFAD, Tokat Sulusaray’da 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. Deprem …

Bir yanıt yazın