Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin kongresi iptal edildi!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Adana Şubesi’nin bugün yapılması gereken kongresi oy hırsızlığı var gerekçesi ile saat 12.30 sıralarında iptal edildiği bildirildi.
TÜED Adana Şubesi başkanlık seçimleri 31 Temmuz Cumartesi bugün saat 10.00’da merkez Seyhan ilçesi Atatürk Parkı içindeki Kentsel Dönüşüm Daire Başkanlığı Kültür Varlıkları ve Turizm Şube Müdürlüğü 75. Yıl Sanat Galerisi Salonu’nda gerçekleştiği sırada arbede yaşandı. TÜED Adana Şubesi Denetleme Kurulu Başkanı Ramazan Özer’in darp edildiği ve çok gergin anların yaşandığı kongrede bir kadın üyenin üzerinden birden çok boş zarfın bulunması ve tutanak tutulması üzerine adaylar kongre iptalini istediler.
Divana zor anların yaşatıldığı kongrede divan gerilimin artmaması ve emekliye yakışır bir kongrenin icra edilmesini istemesi üzerine hazır bulunan 8 aday arasında seçimin iptal edilip edilmesini oylamaya sundu. Oylamada Yaşar Tekin ile Ali Vuranay, seçim iptal edilmesin yönünde oy kullanırken, diğer 6 aday seçinin iptali yönünde oy kullandılar.
Bunun üzerine durumu değerlendiren divan TÜED Adana Şubesi’nin seçiminin iptal edildiğini, seçimin yenilenene kadar eski başkan Yaşar Tekin başkanlığının devam edeceğini duyurdu. Şimdi gözler TÜED Genel Merkezinin Adana Şubesi ile ilgili alacağı karara ve seçim tarihine çevrildi.
Öte yandan adının açıklamasını istemeyen bir emekli, TÜED Adana seçimlerinin iptal edilmesinin altında mevcut başkanın güçlü geldiğini, bunu hazmedemeyen diğer adayların oyun kurduklarını seçim tarihi belli olana dek birçok birleşmenin olacağını, seçimin de bu yüzden iptali istendiğini iddia etti.
Bilindiği gibi yaklaşık 80 bine yakın üyesi olan Türkiye Emekliler Derneği Adana Şubesi’nin başkanlık koltuğuna oturmak için Yaşar Tekin- Yeşil, Cumali Güçtekin- Pembe, Mustafa Kastalmış- Mavi, Ali Vuranay- Gri, Mustafa Tümer- Beyaz, Mustafa Canbolat- Turuncu, Mustafa Ayık- Turkuaz, İrfan Turhan- Kırmızı, Kemal Akar- Sarı oy pusulası ile yarışacaklardı.

Seçimin iptalinden sonra bir açıklama yapan TÜED Emekliler Derneği Adana Şube Başkanı Yaşar Tekin, ”Bu sıcakta oy kullanmak için seçim alanına gelen tarafıma oy veren ya da vermeyen herkesin emeğine ve yüreğine sağlık. Açık ara fark ile kazanacağımız seçimi kazanamayacaklarını anlayan rakipler tarafından çıkarılan kavga ve hile bahanesiyle provoke edilerek emekliler derneği seçimi iptal edilmiştir.
Bu süreçte desteğini bizden esirgemeyen tüm üyelerimize teşekkür ederiz. Yeni seçim tarihinde açık ara fark ile seçimi tekrardan kazanacağımıza olan inancımızla hepinizi saygı ile selamlıyorum.”dedi.

Hakkında Editör

Taraf olmayan, habercilik yapan Net İnternet Haber, bağımsız özgür, tarafsız habercilik ilkesini benimsemiş olup, hakkın ve haklının yanında yer almayı ilke edinmiştir.

Göz Atmak İster misiniz?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, 8 Mart’ta Türkiye’nin kredi notunun yükseltilmesinin devamı niteliğinde bir karar …